Aprašymas
BABASAKE avižų raugintas gėrimo koncentratas yra švelnaus, rūgštoko skonio, turintis daug skaidulų ir gyvų gerųjų bifido (pieno rūgšties) bakterijų. Kokybe bei probiotikų kiekiu šis fermentuotas koncentratas gerokai lenkia raugintus kopūstus ar raugintų kopūstų sultis bei kitus raugintus produktus. Šie kokybiški probiotikai yra koncentruoti, be laktozės, nepasterizuoti, nealkoholiniai ir tinka veganams. BABASAKE fermentuotą gėrimą gali vartoti visa šeima – tiek suaugusieji, tiek vaikai. BABASAKE avižų raugintas gėrimo koncentratas – tai geriausi probiotikai dėl kelių priežasčių:
- šiame probiotike didesnis gerųjų bakterijų kiekis palyginus su įprastiniais papildais, fermentuotomis daržovėmis ir kitais produktais;
- gerosios bakterijos vartojant BABASAKE fermentuotą gėrimo koncentratą pradeda gydymą burnoje ir tęsia jį per visą virškinimo sistemą.
Ypač rekomenduojama BABASAKE probiotikus vartoti vartojant antibiotikus arba po jų vartojimo tam, kad būtų atstatyta normali mikroflora žarnyne.
Kaip vartoti BABASAKE fermentuotą gėrimą su gerosiomis bakterijomis?
Rekomenduojama vartoti su maistu, prieš maistą arba po maisto skiestą arba gryną pusryčiams, pietums, vakarienei.
Fermentuotas gėrimas: Vartoti atskiedus gėrimą (sultis, vandenį, kompotą) santykiu 1:40 (vienas arbatinis šaukštelis 200 ml stiklinei gėrimo). Vartoti išmaišius keletą kartų iki malonaus (rūgštelėjusio) skonio ir specifinio (raugo) kvapo. Vartoti kambario temperatūros (saikingai) prieš valgį.
Fermentuotas maistas: Rekomenduojama neskiestą probiotiką pagal skonį (šaukštą) dėti į patiekalus (žaliuosius kokteilius, smulkintus/trintus vaisius, daržoves, salotas, košes, užmaišomas tešlas blynams, duonos ir pyragų gaminiams). Maistas, į kurį dedamas probiotinis gėrimas turėtų būti ne per karštas – iki 40 laipsnių temperatūros (maždaug tokios temperatūros, kad nedegintų gomurio), kad gerosios bakterijos nežūtų. Taip pat rekomenduojama BABASAKE koncentratą įmaišyti į žalią maistą iš anksto ir leisti maistui pasifermentuoti.
Fermentuoti produktai: taip pat su BABASAKE probiotinio gėrimo koncentratu galima raugti įvairias daržoves (agurkus, burokėlius, morkas, kopūstus, moliūgus, pomidorus ir kt.), vaisius (obuolius, kriaušes, slyvas ir kt.) bei gėrimus (sulą ir kt.). Į vieną litrą vandens reikia įdėti vieną šaukštą BABASAKE fermentuoto gėrimo koncentrato, paskaninti prieskoniais pagal poreikį ir sudėti norimus užraugti produktus. Taip pat galima užraugti gėrimus – pvz. sulą. Taip paruoštą produktą 1-2 dienas palaikyti kambario temperatūroje, po to padėti šaltai (šaldytuvą, rūsį ar pan.). Raugiant kopūstus, rekomenduojamas įprastinis rauginimo būdas pašlakstant kiekvieną kopūstų sluoksnį trupučiu fermentuoto koncentrato.
Ilgainiui BABASAKE fermentuotus gėrimo koncentratus galima vartoti individualiai pagal skonį ir organizmo poreikį.
Produkto sudėtis: vanduo, avižiniai dribsniai, raugas (pieno rūgšties bakterijos ir mieliagrybinių kultūros).
Maistinė vertė 100g: Energinė vertė 100 kJ / 24 kcal, riebalai 0,3 g, iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių 0,075 g, angliavandeniai 4,3 g, iš kurių cukrų 0,7 g, baltymai 0,9 g, druskos 1,7 g.
Galiojimas: nurodytas ant pakuotės. Atidarius produktą, laikyti šaldytuve lengvai užsukus: atidaryto produkto tinkamumo vartoti terminas – ne trumpesnis kaip nurodyta ant pakuotės.
Laikymo sąlygos: Laikyti +2 – +18 laipsnių pagal ℃ temperatūroje.
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.